fashion

Warning Sign

10:48 AM



Outer : Topshop
Top : Uniqlo
Pants : Topshop
Boots : Suite Blanco
Accessories : Swatch & Freedom

"Come on, in I've got to tell you what a state I'm in." - Coldplay, Warning Sign

Apa keindahan dari sebuah pikiran? Buat aku keindahan pikiran itu sesuatu yang mengagetkan, bisa muncul dari manapun, hal yang sangat inspiratif dalam menjalani hidup. Karena apa yang pernah kamu pikirkan tanpa kamu sadari akan menginspirasikan apa yang akan kamu lakukan dikemudian hari. Dan it means so much to me. Sebuah langkah besar memilih untuk maju dengan hal baru walau memang tidak mudah untuk selalu mencoba bebas dari rasa takut akan kegagalan. Walau pada akhirnya inspirasi juga merupakan sebuah pilihan ganda. Setelah satu langkah apakah nanti akan berjalan, berlari, tinggal atau berhenti. Take a risk or live in regret. Dan satu hal lagi yang terpenting biarkan perasaan juga terinspirasi setelah pikiranmu. Ok that was my warning sign. Maybe right, maybe wrong.

What is the beauty of mind? For me it could be anything that surprisingly will bring the inspiration of art to live your life. Because what is in your mind will be an action how your life will be. And it means so much to me. From inspiration it could be another big step in my life when i decided to open up for something new although it is not easy to break down my fear of getting hurt. Besides that inspiration is like multiple option after all. One step and then i can walk, i can run, i can stay or just quit. Take a risk or live in regret. And last but not least to complete your life dont forget to let your heart inspire after your mind. Ok that was my warning sign. Maybe right, maybe wrong.


fashion

Another unordinary day : Sweet Escape!

12:59 AM


  Sweet escape to Bogor and Puncak, So bored with this big city Jakarta, with cars, traffic and malls. Believe me i even more excited and well prepared to dressed up on that day! lol




Friendship isn't about whom you have known the longest. It's about who came, and never left your side. And best friends are the ones you cant be mad at for so long because you have important things to tell them. :)


facebook page

Facebook Page

8:58 AM

 
Halo semua, aku baru saja membuat facebook page untuk sharing blogku dan sekedar informasi singkat tentang fashion & beauty untuk memudahkan kalian yang tidak memiliki account blogspot. So here is the link, please kindly like it lovely people :*

Hey kitties, i just created facebook page for sharing my blog or just give you little information about fashion & beauty things. This page is simply for you who love fashion and beauty things but dont have any blogspot account. So here is the link, please kindly like it lovely people :*



beauty

Caring Colours Beauty Licence by Martha Tilaar

3:32 PM


Beberapa waktu yang lalu aku dapat kesempatan mereview Caring Colours Beauty Licence Kit dari Martha Tilaar untuk majalah Chleo. Buat pekerja ibukota sudah pasti make up merupakan hal penting untuk kita tampil lebih cantik dan profesional. Namun banyak perempuan kebingungan karena takut merasa kurang dengan makeup yang dibawa sehingga membawa tas makeup yang besar, penuh dan berantakan. Dengan Caring Colours Beauty Licence aku mendapat solusi cepat dan praktis. Dengan packaging yang menarik dan stylish beauty kit ini bisa dengan mudah kita bawa-bawa. Lengkap mulai dari eyeshadow 3 warna, maskara, bedak, foundation, blush on dan lipstick 2 warna di tambah buat kamu yang tidak pandai dandan ada step by stepnya loh didalam packagingnya, praktis banget kan! Caring Colours Beauty Licence terdiri atas 2 seri, yaitu Caring Colours Beauty Licence “Hang Out” dan Caring Colours Beauty Licence “Me Time”. Rangkaian make up dalam Caring Colours Beauty Licence merupakan koleksi Happy Series dengan warna-warna yang lembut. Berikut ini hasil Caring Colours Beauty Licence “Hang Out” buat kamu yang gak mau bingung kalau tiba-tiba sehabis pulang kuliah/kantor mau langsung pergi ke mall atau kondangan :D

Few days ago i have got a chance to make a review for Chleo Magazine about Caring Colours Beauty Licence Kit by Martha Tilaar. I am pretty sure for the girls make up is such an important thing that bringing the professional look for career, bringing up confidence or just making us look prettier and fresh. But based on my experience the girls often confused with fear that their make up wasnt enough and they will bring it all with big bag, full of stuff and such a mess. With Caring Colours Beauty Licence i have the solution. This beauty kit really simple besides the packaging is really stylist with pink box and silver for the color of material for the bag. And when you open the bag you will surprised with the make up, super complete make up including step by step that could make this product is more than enough! Caring Colours Beauty Licence have made 2 series, which are Caring Colours Beauty Licence “Hang Out” and Caring Colours Beauty Licence “Me Time”. And here is the result Caring Colours Beauty Licence “Hang Out” used by me. Definitely for you who love simplicity to hang out to the mall or go to the wedding! (true story :p)  :D

Before and after (with complete make up + pink lips :3)

Try nude lips for casual hangout

 Try red lips + simple hair bun for the wedding

Simple? :)

fashion

GADIS Sampul 2013

6:01 AM


The decoration and 20 photos of the girls :3



The girls waiting, nervous and tired. :)


The alumnus 


My shoes and my id card. lol (after this event i say good bye for my shoes, bye bye *sigh*)



The stage, the models with preppy outfits and hivi~~~




And from here will started your career D :)
 

Diandra Agatha from Bandung as the winner!!! Congrats dear!!!


And the newest cover of GADIS ;)


4 Juli 2013 yang lalu GADIS baru saja menyelesaikan rangkaian acara gadis sampul dengan malam final pemilihan gadis sampul 2013 di ballroom djakarta theater dengan tema play it school. Setelah rangkaian acara dari make over (ya aku ikut andil memilih potongan rambut, styling dan photoshoot) sampai karantina akhirnya didapat satu pemenang Diandra Agatha dari Bandung. Syukur acara berjalan lancar, ramai dan meriah. HAPPY! :)

July 4 2013 at Ballroom Djakarta Theater, GADIS (ok my office) finally celebrated the final election party of gadis sampul 2013 (covergirl.red). With play it school as the theme, the event looks really cool with preppy outfits and girly decoration started from the entrance to the stage, posters, photos and invitation card. To find the girls from hundreds girls in indonesia until the last 20 girls and then the winner ofcourse wasnt easy, the gadis sampul's team worked really hard to find a girl not only have beautiful face and body but need to be smart with good attitude. And for me individually as stylist i feel so happy could make this 20 girls more beautiful with make over their hair and their style for photoshoot. So congrats the winner, you look soo beautiful at the stage with baby blue dress like cinderela Diandra Agatha from Bandung. The event really cool, amazing and i wont forget like ever. Great job guys, i really honour you guys! HAPPY! :)


fashion

Billy Tjong’s First Solo Fashion Show

10:01 PM









Beberapa waktu yang lalu aku berkesempatan datang ke Billy Tjong fashion show di The Foundry 8. Acaranya sangat luar biasa menarik dimulai dengan talk show bersama Billy dan dilanjutkan dengan acara utama fashion show koleksi terbarunya. Persiapan 6 bulan tidak sia-sia dengan hasil design pakaian yang benar-benar cantik dan mengagumkan. Sesi pertama yang merupakan koleksi favoritku yaitu penggabungan seni fotografi dan fashion. Dengan konsep yang kuat dan teknik yang menarik yaitu mix media antara hasil jepretan Billy mengelilingi indonesia di print diatas kain dengan objek favorit manusia, pemandangan dan gedung seperti gedung bertingkat dijakarta, stasiun dan bangunan-bangunan bersejarah lainnya. Dilanjutkan di sesi kedua yaitu gaun-gaun elegant yang terbuat dari bahan satin sutera, sutra organdi, brokat dan tile. Acara di akhiri dengan fashion show gaun pengantin dengan warna-warna putih dan creamy. Great job Billy, i am a new fan! :)

Few days ago i was attending Billy Tjong’s first solo fashion show at The Foundry 8. The show was great and the design was incredible! This is the culmination of over six months of preparation created beautiful and unique pieces of art in fashion. The concept and technique was quite interesting with mixed-media trend combined with photography and fashion. The first session was a pret-a-porter collection that features his own photographs printed onto garments. Billy’s favorite subjects are people, panoramas and buildings, which have motivated him to travel to many parts of Indonesia to find new, interesting pictures. In the second session, Billy presented a series of elegant flapper dresses, made with silk satin, silk organza, lace and tulle. And the show’s finale presented wedding gowns in creamy white shades. Great job Billy, i am a new fan! :)




lifestyle

A Happy Rainbow Girl

10:48 AM


Cardigan : Zara
Rainbow Top : SASH
Pants : Topshop
Yellow Bags : Marc Jacobs
Gold Oxford Shoes : Melissa






Minggu lalu adalah salah satu weekend paling bahagia yang aku rasakan di tahun 2013 ini. Walau hanya semalam menginap di Bandung tapi waktu yang singkat dengan jadwal yang padat bersama sahabat-sahabat kesayangan menjadi tour luar biasa yang tidak akan terlupakan. Mulai dari mengecek perubahan kota Bandung yang sudah 3 bulan nggak aku kunjungin (bener-bener banyak yang berubah loh!), mengitari kampus yang juga cukup banyak perubahan, selebrasi sahabat-sahabat kesayangan, makan tidak berhenti dari hidangan pembuka sampai dessert dan sekedar duduk bersama berbincang-bincang yang di akhiri makan sahur di sari bundo. Simple, tapi perasaan yang komplit dengan kebahagiaan yang tidak bisa dijelaskan kecuali dengan rasa syukur. Seperti warna pelangi berwarna-warni, seperti pakaian yang aku pakai berwarna-warni, senyum dan tawa sahabat, terimakasih. I am a happy rainbow girl surrounded by so many colors of life :)

Last weekend was one of the happiest weekend i ever had in 2013. It was just one night i stayed in Bandung. So little time i had. But with good friends and lots of plans we made everything could be amazing and unforgettable. We started our tour by checking Bandung, as i remember it was 3 months ago the last time i came to Bandung. And you know what? Some places was changing (totally!) the same with my university. Then i celebrated my friends who graduated that day (finally guys!). And this is Bandung so we should ended the tour with culinary. Different places from appetizer-dinner-dessert and ofcourse not forget to mention we talked alot and full of jokes. Maybe you see now everything looks simple but i feel so complete, i feel loved and the happiness? seriously i cant explain except yes i am blessed. It was like i am over the rainbow, full of colors, full of love, full of joy, full of laugh, full of everything beautiful. Even i can feel it that day i must have rainbow outfit. lol. Thanks. I am a happy rainbow girl surrounded by so many colors of life :)


beauty

S.O.S Wedding Party!

8:11 AM

Jujur saja buat datang ke acara nikahan memang bukan kebiasaan buat aku akhir-akhir ini, karena aku terlalu malas buat dandan setiap berpergian. Namun untuk ke nikahan sahabat terdekat tentu itu sebuah kewajiban. Jadi sehari sebelum H-1 aku harus latihan dulu buat dandan mulai dari wajah sampai rambut. Begini deh hasilnya. not that bad isn't it? 

Honestly to come to a wedding definitely is not an usual routine i love to do, because yes i am the type of person who is choosing make up as the last option for my daily routine. But for bestfriend's wedding? Ofcourse i should come. So, at the last minutes action, like one day before the day, i have learned by doing it. Step by step from make up until hair-do. not that bad isn't it?





fashion

Follow Me on Instagram!

9:19 AM




Sebenarnya aku sudah punya instagram sejak lama. Bahkan instagram menjadi tempat aku meng-update aktivitasku lebih sering daripada di blog ini. Jadi hanya untuk mengingatkan saja buat kamu yang terlalu malas membaca blogku yang memang agak membosankan. Boleh loh follow instagram aku dengan id : fnntassa . HAVE A NICE DAY!

Instagram is not a new thing for me. Actually i use instagram more often than writing such a lot of crap things on my blog. Even more details and really updated (if you dont believe me pretty please just follow) lol. So, for people who are too lazy to read my random blog just follow my instagram id : fnntassa. HAVE A NICE DAY!